С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"София Мел" ЕАД се преименува в "ГудМилс България" ЕАД

Автор: Регал 10 януари 2013

"София Мел" ЕАД, една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, вече е с ново корпоративно име - "ГудМилс България" ЕАД, което съответства изцяло на името на едноличния досегашен и настоящ собственик на мелницата - GoodMills Group ("ГудМилс Групата"), съобщиха от ПР агенцията на компанията.

Централата на GoodMills Group се намира във Виена. Компанията обединява 29 мелници в седем държави – Германия, Австрия, Чехия, Полша, Румъния, Унгария, България. С годишен обем на преработено зърно от над 3 млн. тона и 1 млрд. евро оборот, дружеството се нарежда сред четирите най-големи производители на брашно в света. Общо 2750 служители и работници създават най-качествена продукция, която е гаранция за доволни клиенти.

"ГудМилс България" е разположена на площ от 50 хил. кв.м., почти в сърцето на София. Технологията и оборудването са изцяло на швейцарската фирма "Бюлер". Мелницата има три независими линии за смилане с обща производителност 750 тона зърно на денонощие. В комплекса има бетонов силоз за зърно с вместимост 40 хил. тона, бетонов силоз за млевни продукти с вместимост 11 хил. тона и склад за готови продукти с площ 4 хил. кв.м. Компанията има собствена развита инфраструктура, която включва всички необходими за дейността помощни съоръжения и сгради. Изградени са над хиляда метра асфалтирани пътища и 1.4 хил. метра собствени ж.п. коловози. "ГудМилс България" е единствената мелница в страната, която притежава два локомотива. С пряка железопътна връзка продукцията заминава по линиите към Лом, Русе, Варна и Бургас, както и други градове в страната и чужбина. В мелницата и офиса са заети над 100 служители и работници.Любопитни факти за мелниците в групата GoodMills
 - Мелницата на GoodMills България в София има годишен капацитет от 240 хил. тона преработено зърно.
 - Фабриката GoodMills в Букурещ (Румъния) произвежда 80 млн. хлебчета годишно за бургерите, продавани от McDonalds в Централна и Източна Европа.
 - Мелницата на GoodMills в Litoměřice (Чехия) е най-старата и смила първите зърна още през далечната 1856 година.
 - Мелниците GoodMills в Полша имат най-висока ефективност в Групата: годишно на служител се падат по 3 300 тона брашно.
 - Müller’s Mühle мелницата на GoodMills в Манхайм (Германия) е водещ производител на ориз и бобови култури.
 - Мелниците на GoodMills в Манхайм (Германия) и Грац (Австрия) произвеждат над 200 хил. тона твърда пшеница, което се равнява на повече от 400 млн. опаковки макарони.
 - 100% органичната мелница на GoodMills в Rannersdorf (Австрия) е лидер в пазара на био брашно.
 - Двете най-нови мелници на GoodMills Magyarország в Унгария са оборудвани с най-модерните мощности в цялата GoodMills Група.
 

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София