България

Sofia Ring Mall ще е заработи догодина през октомври

Жана Чанкова, Регал 03 април 2012, 15:22

Sofia Ring Mall ще заработи през октомври 2013 г., съобщиха днес от менджмънта на компанията инвеститор "София Саут Ринг Мол" ЕАД. Проектът и концепцията на търговския център бяха представени на официална пресконференция. "София Саут Ринг Мол" е акционерно дружество, собственост на основните инвеститори "Данаос Груп" и "Фурлис Груп", която държи франчайзинга за "Икеа". Търговският център се намира в непосредствена близост до магазина на шведската компания на "Околовръстен път" в София.

Общата инвестиция в проекта за изграждане на Sofia Ring Mall възлиза на 120 млн. евро, в това число се включва земята, съпътстващата инфраструктура, зелените площи и свързващите пътища. Молът ще бъде разположен на три търговски нива с обща търговска площ от 69 хил. кв. м. Общата площ е 172 хил. кв. м. Общо паркоместата, заедно с тези на Ikea, ще бъдат 3 500. Проектът на мола включва над 200 магазина, мултиплекс с десет зали, зона за хранене, открити тераси и детски площадки. Зелените площи ще заемат около 30% от пространството на търговския център. Около 8 хил. кв.м. ще са стъклените фасади, които ще пропускат естествена светлина и ще сливат сградата с пейзажа на Витоша, каза архитектът на проекта Ернесто Клингенберг от международната компания за архитектура L35.

Смятаме да създадем търговски комплекс от нов тип, а не просто поредния мол в София, това ще бъде най-големият търговски комплекс в столицата, каза Либерис Московитис, изпълнителен директор на "София Саут Ринг Мол".

Близо 40% от търговските площи вече са отдадени под наем, съобщи Иглика Йорданова, мениджър "Търговски площи" в Colliers International, ексклузивен консултант на проекта. Сред ключовите наематели са веригата "Пикадили", Mr.Bricolage, "Техномаркет", Public, мултиплексното кино Cine' Grand и други. В новия мол за първи път в България ще стъпи модната марка New Look, съобщи още Йорданова. Правата за франчайзинг на марката се държат от "Фурлис Груп".

"Делез Груп" е сравнително от скоро на пазара в България, затова се радваме да участваме в проект, който пасва на позиционирането ни, каза Ерикян Лантинк, главен оперативен директор на "Делез България". Вяравам, че комбинцията от наематели ще доведе много общи клиенти, каза Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико", собственик на веригата Mr.Bricolage. Досега всички магазини на строителния хипермарет имат самостоятелни локации. Същото важи и за веригата мебелни къщи "Явор", която също ще присъства в мола. Обектът ни в Sofia Ring Mall ще бъде с търговска площ около 4 700 кв.м., обясни Николай Толев, търговски директор в компанията.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK