България

Одобриха договора за консултант при приватизацията на "Булгартабак"

investor.bg 14 септември 2010, 11:41

Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) одобри договора за възлагане на дейности по подготовката за извършване на приватизацията на "Булгартабак холдинг" АД със "Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид", съобщиха от агенцията.

Договорът за консултант беше подписан още през февруари, но досега не беше официално одобрен. Друг от участниците в конкурса – "Райфайзен инвестмънт – Камбуров", обжалва решението, като впоследствие се отказа да оспорва избора.

Консултантът ще извърши маркетинг за нуждите на приватизацията на "Булгартабак холдинг", цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

Предложението на Ситигруп включва фиксирано възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала в размер на 1,018 млн. евро. Освен това компанията ще получи 1,6% от покупната цена, платими след предвидената сделка.

Срокът за изготвяне на разработките на консултанта е 50 работни дни. Преди няколко месеца икономическият министър Трайчо Трайков заяви, че Ситигруп е започнал работа по документацията, въпреки че договорът му не беше официално одобрен.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK