България

АП обяви имената на кандидатите за консултанти на "Булгартабак"

dnevnik.bg 02 февруари 2010, 15:54

Компаниите "Ситигруп глобал маркетс лимитид", консорциум "Кей Би Си Секюритийс Н.В - АД "Токушев - съдружници", "Райфайзен инвестмънт - Камбуров" и "Ренесанс секюритис" са подали документи за консултанти на "Булгартабак", съобщиха от Агенцията за приватизация.

Кандидатите за консултанти при приватизацията на тютюневия холдинг можеха да подават предложенията си в Агенцията за приватизация до 17.30 ч. в понеделник.

Това е вторият конкурс за избор на консултант за холдинга. Първият се проведе преди шест години, когато за такъв беше избран "Морган Стенли". Освен него кандидати в конкурса бяха SG Corporate Finance Advisory, JP Morgan, Credit Suisse First Boston и UBS.

Различното в новия конкурс е, че холдингът вече притежава две цигарени фабрики вместо девет, а цената му е около 80 млн. лв. по данни на икономическото министерство. Делът на компанията от 90% в началото на 2007 г. сега е под 46 на сто. Според прогнози на икономическия министър Трайчо Трайков холдингът може да бъде продаден и за 100 млн. евро.

На избрания консултант ще бъде възложено цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за "Булгартабак", изготвяне на правен анализ, приватизационна оценка и информационен меморандум в съответствие с действащото законодателство.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK