Анализи

Веригите за потребителски стоки: Умерени купувачи

Боряна Генчева 06 август 2019, 10:00

Ръстът в продажбите на тридесетте най-големи търговски вериги за потребителски стоки в България плавно и леко се забавя. Общият им оборот за 2018 г. е 8.15 млрд. лева, което е с 8.3% повече, отколкото предходната година. В класациите предходните две години увеличението на продажбите беше по 10%. Разликата е, че през последните две години инфлацията се завърна, така че реалните ръстове са дори по-ниски.

В отделните подсектори движенията не са еднакви - докато търговците на спортни стоки, на обзавеждане за дома и дрогериите са имали силна 2018 г., при други тя е средна, а при модните брандове продажбите почти стагнират. Разлики има и между отделните дружества - докато в един подсектор някои търговци растат бурно с нови обекти, други стоят застинали, а едно свива продажбите си.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK