Анализи

Forton: Наемите и доходността при бизнес имотите ще се запази на същите нива през 2019 г.

Елиана Михайлова 19 декември 2018, 11:44

Ръст в предлагането на офиси и индустриални площи и инвестиции в ритейл паркове ще движат пазара на бизнес имотите през 2019 г. Заради забавянето на икономическия растеж и очаквания плавен ръст на лихвите предстои предизвикателна година за имотния пазар. Това прогнозират консултантите от Cushman & Wakefield Forton.
Сегашните нива на наемите ще се запазят и през предстоящата година, а прогноза за плавно покачване има единствено при търговските площи. Към края на 2018 г. доходността при първокласните офис площи се задържа около 7.75%, при търговските площи – на 7.25%, и на 8.75% при индустриалните имоти, показват данните на консултантската компания.

Инвестиции в ритейл паркове

Интересът на инвеститорите в търговски площи през 2019 г. ще се фокусира върху изграждане на ритейл паркове и разрастването на много търговски зони извън София, основно в средно големите и по-малките градове в страната.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK