Анализи

Пазарът на персонални компютри ще се върне към растеж през 2018 г.

Цветан Кръстев 18 октомври 2017, 17:26

Пазарът на персонални компютри (PC) ще се върне към растеж догодина, прогнозира aмериканската анализаторска група Gartner. Това би била голяма промяна, тъй като през последните години бяха отчетени рекордно ниски резултати в сектора и все по-малко доставки, пише Financial Times.

Прогнозата на Gartner

Свиването на продажбите на PC през последните години се дължи в голяма степен на бума в потребителското търсене на смартфони. От консултантската компания предвиждат, че глобалният пазар на устройства ще нарасне с 2% догодина до 2.35 млрд. единици, което ще бъде най-бързият ръст от 2015 г. Все повече компании се преориентират към закупуването на PC устройства, пише в проучването на Gartner.

Ранджит Атвал, директор в Gartner, е убеден, че светът не разчита напълно на мобилни телефони или смартфони, а все още има много потребители, които използват компютри, лаптопи или таблети за четене, гледане на видеа, писане на дълги мейли или други сходни функции. Атвал смята, че спадът на продажбите на компютри от предходните години се дължи на избора на повечето потребители да ползват за по-дълъг период PC устройство.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK