EU По проект, финансиран с подкрепата на Европейския съюз. Тази публикация (комуникация) отразява единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.
Храни

Магърдич Хулиян: Малките семейни ферми не участват в обсъжданията на промените в закона за храните

fermer.bg 17 септември 2015, 15:24

Въпреки засилващия се потребителски интерес към фермерски продукти, малките производители на храни са изолирани при подготовката на новия закон за хранителната верига и на поправките в закона за храните. Становището е на инициативата "Зелени закони" , които настояват да бъдат взети предвид не само интересите на едрия бизнес, а да се гарантира на малките производители правото легално да излизат на пазара, съобщава сайтът fermer.bg.

"Ако в новия закон за хранителната верига и поправките в закона за храните
онтово не бъдат включени онези малки производства, за които всички мечтаем, обикаляйки по други държави, при нас те ще останат отново в сферата на мечтите". Това каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Магърдич Хулиян, експерт към инициативата и председател на Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели.

Според него готвените промени се обсъждат само с големите производители. За сдружението на малките семейни фирми е важно в този закон да бъде гарантирано, че по примера на редица европейски държави ще се даде възможност на малките производители да излязат легално на пазара, изтъква Хулиян.

Най-четени от regal.bg »
Виж още
Последни новини от regal.bg »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK