С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

ПРАВНА КОНСУЛТАЦИЯ по въпроси за храните

Въпроси и отговори

Преглед на профил amal

17/02/2012 13:06 13:06

Като диабетик от години ползвам соев пастет на фирмата VITALIA -Македония, продаващ се в Била и др.Моля отговорете ми в пастета съдържа ли се генномоди фицирана соя? Благодаря!
Преглед на профил todorova456

17/02/2012 14:03 14:03

Най-точен отговор на Вашия въпрос може да даде само производителят на цитирания от Вас продукт.
Хубаво е обаче да имате предвид, че съгласно действащото законодателство, при етикетирането на храни и хранителни съставки, които съдържат или са съставени от ГМО, или са произведени, или съдържат съставки, произведени от ГМО, думите "генетично модифициран" или "произведен от генетично модифициран + (името на съставката)" трябва да присъстват задължително в обявения състав на съответния продукт. Обикновенно се отбелязват в скоби непосредствено след въпросните съставки.
Ако етикетът е съставен в съответствие с изискванията на закона, липсата на описаните по-горе словосъчетания при съства на продукта, би означавало, че той не съдържа ГМО.

Представяне

Какво е МЕРОНЕ?

Какво е МЕРОНЕ?

В зората на промените през 1992 г. Христо Кунев – управител и собственик, създава млекопреработвателното предприятие, намиращо се в град Алфатар – на около 20 км от Силистра