С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
 • Начало
 • Правна консултация по въпроси за храните

ПРАВНА КОНСУЛТАЦИЯ по въпроси за храните

Рубриката: В тази рубриката читателите на regal.bg могат да получат консултация по въпроси, свързани с правилата за:

- етикетиране и представяне на храни
- предоставяне на хранителна информация на потребителите
- хранителните и здравословни претенции
- по въпроси, свързани със защита на конкуренцията и защита на потребителите и произтичащи от бизнеса с бързооборотни стоки.

Рубриката цели да подпомогне в практиката професионалистите от сферата на бързооборотните стоки. Съветите имат ориентировъчен характер и не спестяват необходимостта от допълнителна юридическа консултация при по-сложни казуси.
Моля, задавайте въпросите си преди петък, за да имат време адвокатите да подготвят отговорите.

За да публикувате въпрос в рубриката Правна консултация по въпроси за храните, трябва да сте регистриран потребител. Можете да влезете в сайта с потребителско име и парола или да се регистрирате тук.

Регистрацията е безплатна и отнема минута. Благодарение на нея ще получите уведомление, когато експертите ни отговорят на въпроса ви.

Консултанти: адвокати в сътрудничество с правна кантора Schoenherr

 • Елена Тодорова

  Елена Тодорова има дългогодишен опит в правните регулации на храни и хранителни продукти, вещното право и инфраструктурните проекти. Консултира европейски търговски фирми за изискванията на местните органи за контрол върху безопасността на храните, хранителните и здравословни претенции и етикетирането на храни. Освен това консултира предприемачи и производители на електричество от възобновяеми енергийни източници по въпроси, свързани с вещното право. Завършила е магистърската си степен в СУ "Св. Климент Охридски". Член е на Софийската адвокатска колегия от 2003 г. повече..

 • Радина Желязкова

  Радина Желязкова специализира в правните регулации на храни и хранителни продукти и вещното право. Консултира клиенти в сферата на търговията за материалите, които влизат в контакт с храни(те), хранителните и здравословните претенции, както и на етикетирането на хранителни продукти. Съветва чуждестранни инвеститори по въпроси, свързани с Търговския регистър. Компетентна е в областта на придобиване и развитие на недвижими имоти в България. Завършила е Пловдивския университет и университета Humbolt в Берлин. Член е адвокатската колегия от 2008 г. повече..

 • Мария Папазова

  Мария Папазова специализира право на Европейския съюз, конкурентното право, нелоялната конкуренция и защита правата на потребителите. Преди "Шонхерр" е работила четири години в Комисията за защита на конкуренцията. Има четиримесечен стаж в Европейската комисия, Главна дирекция "Конкуренция", под ръководството на отговарящия за връзки с потребителите. Завършила е магистърската си степен в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и университета Friedrich-Alexander в Ерланген – Нюрнберг, Германия. Член на Софийската адвокатска колегия от 2007 г. повече..

Schoenherr Schoenherr e една от първите международни правни кантори, които разшириха присъствието си в Централна и Източна Европа. Сега кантората, базирана във Виена, има 12 офиса и няколко национални бюра, което я прави един от най-големите юридически консултанти в региона. Schoenherr, София, работи от 2004 г. Кантората обслужва големи международни корпорации най-вече в сферата на корпоративното право, сливанията и придобиванията, възобновяемите енергийни източници, недвижимите имоти, телекомуникациите, високите технологии, производство, както и право на хранителните продукти.
Schoenherr консултира широк кръг клиенти в областта на етикетирането на хранителни продукти, хранителни и здравословни претенции, безопасност на храните, специфичните изисквания, свързани с материалите, които влизат в контакт с храни, официалния контрол върху безопасността на храните, както и взаимоотношения, свързани със защитата на правата на потребителите и защитата на конкуренцията.
повече..

Вашите въпроси

Няма налични въпроси.

Представяне

Какво е МЕРОНЕ?

Какво е МЕРОНЕ?

В зората на промените през 1992 г. Христо Кунев – управител и собственик, създава млекопреработвателното предприятие, намиращо се в град Алфатар – на около 20 км от Силистра