Регистрация

Бизнес с дъх на домашен хляб

Автор: Иглика Филипова 09 ноември 2021

Пандемията затвори много бизнеси по света, но с това и отвори път за нови. Последното важи за българката Ирина Русева, която създава микропекарната си Flour & Soul именно при първия локдаун. Тя от 13 години живее в Англия. Любовта към домашно приготвения хляб Русева си носи от България, но там намира благодатна почва, за да я превърне в основно занимание.
Днес тя пече и доставя ръчно приготвен хляб с квас на едно цяло малко градче до Манчестър и е щастлива от това, което прави. Идеята за собствен магазин също не й е чужда, макар че засега приоритет са семейството и малките й деца.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души