Доц. д-р Стелиян Димитров, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски"

Доц. д-р Стелиян Димитров е преподавател в Софийски Университет "Св. Климент Охридски" в катедра "Картография и ГИС" в Геолого-географски факултет. Има докторска степен Икономическа и социална география и Certificate of graduate studies (ниво магистър), получена Университета в Оксфорд (2001).

Доц. д-р Димитров е един от водещите експерти в страната в областта на приложението на Географските информационни системи в планирането и управлението на територията, регионалното развитие, териториално развитие и стратегическото планиране, като е бил ръководител на множество проекти в тези области.

В момента е доцент и води лекции в областта на: Основи на регионалното планиране и устройството на територията; Методи на стратегическото планиране на регионалното развитие, ГИС в регионалното развитие, Геомаркетинг и др.

Автор на редица публикации и съавтор на пет учебни и методически пособия в областта на регионалното развитие и планиране, стратегическото планиране и разработване на стратегии, на приложение на ГИС и дистанционните методи.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK