Над 450 вина дегустираха посетителите на DiVino.Taste 2015
За втора година DiVino.Taste се проведе в рамките на три дни и посрещна най-много посетители – близо 6000 души, от създаването си през 2011 година, съобщават организаторите.
На тазгодишното издание Фернандо Кардеса Кабрера представи едни от най-емблематичните вина от Испания –тези от Херес. Микаел Фалкман пренесе българската публика в Шампан, за да разкрие тайните на пенливите вина Taittinger. За неизследваните винени територии на съседните балкански страни разказа Ирина Софранова, а Вили Гълъбова направи ретроспекция на реколта 2009 в България. Стефанос Кундурас открехна вратата към необятния свят на гръцкото вино с дегустация на 10 вина от традиционни за южната ни съседка сортове. В последния ден Юлия Костадинова представи 10-те най-добри вина за 2014, които DiVino определи в началото на тази година.
Един от най-забележителните гости на DiVino.Taste 2015 беше Емил Минев, най-изявеният български шеф готвач извън пределите на страната. Той пристигна в София, за да преобрази някои от българските тероарни продукти във впечатляващо шестстепенно дегустационно меню, съчетано със седем български вина. Пред публиката на DiVino.Taste той представи и своето виждане за тероарното готвене.
Любопитен факт е, че за трите дни на DiVino.Taste са измити повече от 50 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани близо два тона лед. И още – на щанда на Casavino виното се е продавало със скорост от 1.33 бутилки в минута.
Следващото издание, на DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г., казват организаторите.