Регистрация

Над 450 вина дегустираха посетителите на DiVino.Taste 2015

Автор: Регал 23 ноември 2015
Следващото издание на виненото изложение ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г.

Следващото издание на виненото изложение ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г.

Над 450 вина представиха 65 български изби пред посетителите на най-голямото изложение за българско вино DiVino.Taste 2015, което тази година се проведе на 20, 21 и 22 ноември в зала 3 на Националния дворец на културата.

За втора година DiVino.Taste се проведе в рамките на три дни и посрещна най-много посетители – близо 6000 души, от създаването си през 2011 година, съобщават организаторите.

На тазгодишното издание Фернандо Кардеса Кабрера представи едни от най-емблематичните вина от Испания –тези от Херес. Микаел Фалкман пренесе българската публика в Шампан, за да разкрие тайните на пенливите вина Taittinger. За неизследваните винени територии на съседните балкански страни разказа Ирина Софранова, а Вили Гълъбова направи ретроспекция на реколта 2009 в България. Стефанос Кундурас открехна вратата към необятния свят на гръцкото вино с дегустация на 10 вина от традиционни за южната ни съседка сортове. В последния ден Юлия Костадинова представи 10-те най-добри вина за 2014, които DiVino определи в началото на тази година.

Един от най-забележителните гости на DiVino.Taste 2015 беше Емил Минев, най-изявеният български шеф готвач извън пределите на страната. Той пристигна в София, за да преобрази някои от българските тероарни продукти във впечатляващо шестстепенно дегустационно меню, съчетано със седем български вина. Пред публиката на DiVino.Taste той представи и своето виждане за тероарното готвене.

Любопитен факт е, че за трите дни на DiVino.Taste са измити повече от 50 000 чаши, а за охлаждане на вината са използвани близо два тона лед. И още – на щанда на Casavino виното се е продавало със скорост от 1.33 бутилки в минута.

Следващото издание, на DiVino.Taste ще се проведе от 18 до 20 ноември 2016 г., казват организаторите.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души