Регистрация
  • Начало
  • Новини
  • България
  • Международна конференция за устойчиво използване на генетичните ресурси в земеделието и храните

Международна конференция за устойчиво използване на генетичните ресурси в земеделието и храните

Автор: Регал 12 октомври 2015
Форумът е съвместна платформа на изследователи, местни общности, производители на храни, потребители и журналисти.

Фотограф: Георги Кожухаров

За първи път в София на 23-25 октомври 2015 г. ще се проведе международна конференция "Тера Мадре България". Форумът е платформа на изследователите, които работят за проучването, опазването и устойчивото използване на генетични ресурси и свързаните с тях традиционни знания. В него ще участват и представители на местните общности, дребните земеделски стопани и производители на храни, които пазят знанието за устойчиво производство на храни, а също и готвачите, които ценят българските кулинарни традиции и ги включват в свои модерни импровизации. Поканени са и потребителите, които чрез своя избор на устойчиво произведена храната се превръщат в нейни съпроизводители, и журналистите, които разпространяват информация по тези теми сред българската общественост.

Международната научна конференция "Растително разнообразие в полза на обществото", която ще бъде основна част от "Тера Мадре България 2015", е първото събитие за структуриране и укрепване на академична мрежа от изследователи, работещи за опазването и устойчивото използване на генетичните ресурси на Балканите.

Практическото използване на растенията ще бъде демонстрирано на специално организиран пазар на български традиционни храни (24-25 октомври 2015 г.), който ще се проведе успоредно с научната конференция на територията на Детски научен център "Музейко".

Събитието се организира в рамките на проект ESSEDRA (Екологосъобразно социално-икономическото развитие на селските райони), координиран от Slow Food International.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Форумът е съвместна платформа на изследователи, местни общности, производители на храни, потребители и журналисти.

Форумът е съвместна платформа на изследователи, местни общности, производители на храни, потребители и журналисти.


Иван Александров
основател и управител

ebag.bg

Ваня Манова,
мениджър "Връзки с клиенти"
MasterCard


 
 
Image and video hosting by TinyPic

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души