Тенденции

Всеки пети европеец рядко носи пари в брой

Капитал 27 април 2017, 16:37

Алтернативите на плащането в брой се увеличават в Австралия, САЩ и Европа. Това показва международното проучване на мобилното банкиране на банката ING. Според проучването 21% от европейците отговарят, че рядко използват пари в брой, а един на всеки трима заявява, че би се разплащал, без да използва кеш, ако имаше тази възможност. Все още обаче са много малко тези, които могат да заявят, че не са се нуждаели от пари в брой през изминалата година - само 1% от запитаните.

Най-възможно това да се случи е в Холандия, където цели 4% от запитаните са заявили, че могат да изкарат цяла година, без да им се налага да плащат на ръка. Все пак само един на четирима, или 24% от запитаните, смята, че някога ще спре да използва пари в брой изобщо. Отново холандци водят в тази класация, като 41% от тях вярват, че могат да се справят без никакви пари в брой.

Германци и испанци най-често не носят пари в брой със себе си, установява проучването. Само 10% от запитаните германски граждани и 13% от испанците са отговорили, че в общия случай носят пари в брой със себе си. Най-консервативни по това отношение са французи и американци, като един на всеки трима участвали в проучването от тези две страни казва, че винаги носи кеш в портмонето си.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK