Тенденции

По-малко таблети и повече винили през 2017 г.

Сирма Пенкова 30 януари 2017, 10:30

Макар потреблението на интернет и умни устройства да се увеличава с всяка изминала година, през 2017 г. продажбите на таблети в световен план ще намалеят до под 165 млн. броя, което представлява спад от 10% спрямо миналата година. Това се прогнозира в доклад на консултантската компания Deloitte за развитието на технологичния, медийния и телекомуникационния сектор.

По всичко личи, че пикът на тази технология отминава и е съвсем възможно да бъде заместена с все по-функционалните смартфони и много по-леките лаптопи. Едни от най-верните потребители на таблети са децата, но, ставайки тийнейджъри, те отново се насочват към други мобилни устройства. През 2015 г. в САЩ между 74% и 84% от децата над 14-годишна възраст имат достъп до смартфон, лаптоп или смарт телевизор. Приблизително 56% от тях път имат достъп до таблети или игрови конзоли. При проучване, направено сред американските потребители, за технологичните устройства, които ценят най-много, 76% от анкетираните поставят на първо място смартфоните си, следвани от лаптопите и дори настолните компютри. Най-малка значимост отдават отново на таблетите.

Още по темата тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK