Търговци

"Кауфланд" ще отвори два нови хипермаркета в София през 2024 г.

Мара Георгиева, "Капитал" 18 март 2024, 09:59

До края на годината най-голямата верига по приходи в България - "Кауфланд" (Kaufland), ще отвори два нови хипермаркета в София. Веригата започна строителството на нов обект на бул. "Г. М. Димитров" до 4-ти километър. "Той е със стандартния за компанията формат - около 2000 кв. метра. Инвестицията в него е около 40 млн. лева", съобщи за "Капитал" Иван Чернев, изпълнителен директор на "Кауфланд България". Сделката между "Кауфланд България енд Ко" и "Недвижими имоти София" за терена 15.4 дка в "Дианабад-изток" е от 3 декември 2021 г., като според имотния регистър цената е 21.5 млн. лева (571 евро на кв.м без ДДС).

През есента ще отвори обектът и в емблематичната сграда на Централните софийски хали, където от половин година се работи по възстановяване на оригиналния й вид и функции, допълни мениджърът. В покупката и реконструкцията на сградата инвестицията е около 50 млн. лева. Очаква се да бъдат отворени 110 нови работни места.

Четете пълния текст на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK