Търговци

Веригите Carrefour и Fnac Darty се обединяват при покупката на техника

Цветан Кръстев 05 декември 2017, 12:46

Френските търговски вериги Carrefour и Fnac Darty сключиха партньорство, чрез което ще имат възможност да се договарят за по-добри условия при доставките на домакински уреди и потребителска електроника във Франция, съобщава Reuters. Договорът идва в момент, когато Carrefour изпълнява плана си за намаляване на разходите и увеличаване на печалбата. От двете компании обявиха, че споразумението ще влезе в сила при преговорите за доставки през 2018 г. и че Carrefour и Fnac Darty ще поддържат независими търговски политики. Тази договореност следва постигнатото наскоро партньорство между други вериги – Casino и Ocado.

Ситуацията в Carrefour

Очакванията са изпълнителният директор на Carrefour Александър Бомпард, който е и бивш директор на Fnac, да представи на 23 януари новата стратегия на компанията. Първоначално от ритейл играча обявиха, че тя ще се състои през декември, но впоследствие беше отложена.

Инвеститорите в Carrefour се надяват, че Бомпард ще подобри представянето на хипермаркетите на групата във Франция. Предшествениците му не направиха така необходимите промени и компанията не успя да генерира приходи и печалба над очакванията на анализаторите. Освен това засилената конкуренция в сектора в страната принуди Carrefour да намали цената на голяма част от продуктите си.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK