Търговци

The Mall вече е собственост на фонд от ЮАР

Мария Иванова 07 ноември 2017, 11:52

Столичният The Mall вече официално е част от портфолиото на южноафриканския инвеститор Hyprop Investments Limited, който придобива втория по големина търговски център в София срещу 156 млн. евро. Сделката, за която беше съобщено през юли, получи разрешението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в средата на септември без пазарен анализ от страна на регулатора, а смяната в собствеността е вписана в Търговския регистър на 11 октомври. Търговският център вече е и с нов мениджмънт - двама българи.

Продавач е регистрираното в Кипър дружество Fortone Holdings Limited, зад което стоят гръцката Assos Capital, която държеше 85% от капитала, и базираната във Великобритания мениджърска компания Stage Capital с 15%. За финализирането на сделката стана ясно от съобщение до медиите на британското дружество, разпространено по повод първата годишнина от основаването й.

Със смяната на собствеността на The Mall реално втори от големите софийски молове вече е собственост на фонд от ЮАР. Първа приключи сделката за "Сердика център", където купувач беше NEPI Rockcastle, а цената беше 207 млн. евро, но включваше и офис сграда. Същият фонд договори и Paradise за 253 млн. евро, но сделката чака разрешение от КЗК. Най-отдавна започналата продажба - на Mall Sofia, има шанс да не се случи заради забавянето. Купувачът - Acsion, отново от ЮАР, беше избран през пролетта, но все още сделка няма.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK