Търговци

Alibaba инвестира 15 млрд. долара за развитие на нови технологии

Йоан Запрянов 12 октомври 2017, 10:04

Китайският гигант в сферата на електронната търговия Alibaba обяви, че ще инвестира над 15 млрд. долара в световната си програма за проучвания и развитие през следващите три години, пише Bloomberg. Целта на компанията ще бъде да увеличи взаимодействията между различните технологии. Сумата е повече от два пъти по-голяма от вложените от Alibaba средства за проучвания между 2014 г. и 2017 г. Програмата, наречена "Академия за откриване, приключения, движение и възгледи", или накратко DAMO, ще включва отварянето на седем центъра за изследвания. Те ще бъдат разположени в Пекин и Хангжу в Китай, Сан Матео и Белвю в САЩ, Москва, Тел Авив и Сингапур. Компанията ще наеме и 100 изследователи, които да водят операциите в отделните центрове.

В търсене на най-новите технологии

Лабораториите ще работят основно по проекти, свързани със събиране на данни, интернет на нещата, финансови технологии и взаимодействието между хора и машини. Те ще работят и с други институции в сферата, сред които и университета "Бъркли" в Калифорния. Според изявлението на Alibaba по повод плановете центровете ще бъдат водени от борд, в който ще бъдат включени изследователи и преподаватели от няколко топ университета в света, сред които и Институтът по технологии в Масачузетс. Проектът беше обявен официално от технологичния директор на Alibaba Джеф Жанг по време на компютърна конференция в Хангжу.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK