Търговци

"Лидл България" ще продава продукти, изработени по стари семейни рецепти

Мара Георгиева 21 септември 2017, 10:10

По поръчка на "Лидл България" ще бъдат произведени продукти по уникални, стари семейни рецепти, отличени в кампанията "Съхрани родния вкус" на веригата. Това съобщи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор, на специална пресконференция. По думите й инициативата е продължение на "дългосрочната политика на "Лидл" в подкрепа на българските продукти, българските производители и българския традиционен вкус".

Рецепти и спомени

Участието в кампанията "Съхрани родния вкус" е от 25 септември до 22 октомври след регистрация в сайта на "Лидл". Потребителите ще могат да споделят свои рецепти за български традиционни консервирани продукти (напр. туршия, сладко, компот и др.) или сурово сушени месни деликатеси (напр. луканка, пастърма и др.), придружени задължително с разказ за семейната история и спомените, свързани с храната.

Двама топ готвачи - Иван Манчев и Таньо Шишков, ще пътуват до селищата, откъдето са изпратени рецептите, за да опитат конкурсните предложения. Победителят ще получи 10 хил. лв. награда, а продуктът по негова рецепта ще бъде изработен от български производител до края на годината и ще се продава в магазините на веригата в страната.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK