Търговци

Toys 'R' Us поиска съдебна защита от кредитори

Цветан Кръстев 20 септември 2017, 17:51

Американската търговска верига за детски играчки Toys 'R' Us подаде молба за съдебна защита от кредитори, съобщи Reuters. Според запознати процедурата ще стане факт преди началото на печелившия коледен сезон и големите разпродажби.

Проблемите пред компанията

Групата е принудена да обяви несъстоятелност, тъй като не успява да преструктурира дълговете си от общо 5 млрд. долара. От компанията обявиха, че вече са получили синдикиран заем от група банки, водени от JPMorgan, в размер на 3 млрд. долара. Целта му е да изправи Toys 'R' Us на крака.

Търговецът на играчки не успя и да подобри финансовите си резултати заради засилващата се конкуренция. Все повече потребители предпочитат да пазаруват през онлайн платформата Amazon или да се възползват от намаленията в най-голямата търговска верига в САЩ WalMart, което се отразява негативно на Toys 'R' Us. Според изследователската фирма GlobalData Retail през 2016 г. 13.7% oт всички продажби на играчки са извършени онлайн, докато пет години по-рано делът им е бил 6.5%.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK