Търговци

Metro приключи разделянето на бизнеса си на две

Цветан Кръстев 14 юли 2017, 15:58

Германската търговска верига Metro оконачателно раздели бизнеса си на две, съобщава Reuters. Едната новообразувана самостоятелна компания поема бизнеса с търговия на едро и хранителни продукти, докато другата се съсредоточава върху търговията с потребителска техника.

По този начин най-големият търговец на дребно в Германия и четвърти в Европа се стреми да увеличи печалбите и да се разрасне чрез повече придобивания. Финализирането на това разделение няма да окаже влияние на бизнеса на германската група в България.

Новите акции

Търговията с акциите на двете нови компании - Metro и Ceconomy, в която остават веригите за потребителска електроника като Saturn и Media Markt, започна в четвъртък. Книжата на Metro се търгуваха по 19.47 евро в началото на деня, докато котировките на Ceconomy бяха 9.33 евро. Общата цена беше 29.185 евро, близка до тази при затварянето на пазара в сряда, когато все още се търгуваха книжата на общата група.

"Ние приветстваме разделянето, което вероятно ще отключи стойност за инвеститорите", пишат в бележка до клиентите си анализаторите от Equinet Кристиан Бърнс и Марк Джеферсън.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK