Регистрация

"Билла" влиза в още два мола – до "Хемус" и на "Стамболийски"

Автор: Мара Георгиева 02 юни 2017

Компанията планира да открие общо 10 магазина през 2017 г.

Фотограф: Цветелина Белутова

"Билла" ще заеме овакантените от "Пикадили" хипермаркети в мола до "Хемус" - "Парк център" (бивш "Сити център") и в "Мол София" на бул. "Стамболийски" в столицата. Обектите трябва да заработят през втората половина на годината", съобщи за "Капитал" Бойко Сачански, управител на "Билла България". С това супермаркетите на търговската верига в столични молове ще станат четири (заедно с открития през април в "Сердика център" и с този в "Мега мол" в кв. "Люлин").

Засега германската верига взима най-големия пай от освободените от фалиралите "Пикадили" и "Карфур" площи. По тази линия с един обект в търговски център се вписа и "Лидл" – в "Ринг мол", и по информация на "Капитал" най-вероятно ще наеме освободените от "Пикадили" търговски площи в "Парадайз". По неофициална информация "Лидл" преговаря и за бившите обекти на "Пикадили" във Варна.

С неясен бъдещ обитател в София дотук е само бившият обект на "Карфур" в столичния The Mall, но там се чака приключване на смяна на собствеността, като конкуренти отново са само "Билла" и "Лидл".

Новите обекти на "Билла"

За наемането на освободените от "Пикадили" площи ръководният екип на "Парк център" е преговарял с трима кандидати, уточни за "Капитал" Виолета Цонкова, PR мениджър, без да ги назовава. Магазинът на "Билла" ще е 1700 кв. метра, като търговската зона ще бъде на 1200 кв.м. "Това е по-малко от площта, заемана досега от "Пикадили" - общо 3000 кв. метра, от които 2000 кв. м търговска зона", съобщи още Цонкова.

Имуществото на "Пикадили" в затворените магазини е под управлението на кредитора на бившата верига – Инвестбанк. За новия наемател предстои проектиране на магазините, както и обявяване на търгове за избор на изпълнители за строителството.

"Целта е през 2017 г. да открием 10 нови магазина", съобщи за "Капитал" Бойко Сачански. На 12 април компанията отвори първия си обект за тази година – в "Сердика център" (отново на освободени от "Пикадили" площи). "Засега освен двата магазина в "Парк център" и в "Мол София" е сигурно отварянето на "Билла" и в Русе, на мястото на бившия магазин на "Пени" до жп гарата в града. Останалите търговски обекти, които ще отворим през тази година, ще бъдат в градове, в които "Билла" вече присъства", коментира за "Капитал" Бойко Сачански.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души