Търговци

"BILLA България" за втора поредна година е "Национален шампион" на Европейските бизнес награди

Регал 13 септември 2016, 10:23

"BILLA България" отново е "Национален шампион" на Европейските бизнес награди, съобщиха от компанията. Веригата се сдоби с този приз за втора година, след като представи своите топ проекти и инициативи в сферата на корпоративната социална отговорност и опазването на околната среда.

Тази година "BILLA България" издаде първия си доклад за своите постижения в страната в сферата на корпоративната социална отговорност за периода 2010 – 2014 г. Добрите резултати на търговската верига за тези 4 години бяха представени и пред журито на Европейските бизнес награди.

Част от постиженията са: намаляването на емисиите на парникови газове с 15%, рециклирането на 72% от отпадъците през 2014 г., оползотворяването на около 30% от общото количество биоразградими отпадъци от магазините BILLA в София, като те се преработват до получаването на биогаз, използван за генериране на електроенергия.

Следващият кръг на Европейските бизнес награди ще стартира на 14 септември, когато BILLA ще представи страната ни и ще се състезава с компании от 34 държави. Победителите от този кръг ще бъдат обявени в началото на 2017 г.


Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK