Регистрация

Оздравителният план на Marinopoulos е под въпрос

Автор: Регал 24 юни 2016 , 1 коментар

Между банките-кредиторки има разногласия, пише "Катимерини"

Преструктурирането на Marinopoulos, най-голямата верига супермаркети в Гърция, е застрашено, пише "Катимерини" Между банките-кредиторки има разногласия. В същото време доставчиците, към които са голяма част от задълженията, настояват разплащанията с тях да бъдат възстановени. Очакваше се веригата да го направи още първата половина на април.

Marinopoulos е едноличен собственик на "КМБ България", компанията, която управлява на франчайз магазините Carrefour в България. В края на март групата обяви план за преустройство, а в гръцките медии се появиха информации, че тя ще бъде подпомогната със 175 млн. евро от няколко банки-кредиторки.

Източници, близки до историческата ритейл група, казват сега, че през следващите две седмици трябва да бъдат взети решения, които не включват опцията Marinopoulos да внесе молба за защита от кредиторите.

Проблемът на всички, имащи отношение по въпроса, е как компанията може да бъде устойчива по времето, когато потребителските разходи в супермаркетите падат като цяло - с 5.7% за периода януари-април тази година в сравнение със същия период на предходната.

Това допринесе за временното отлагане на следката между Sklavenitis и Marinopoulos за ново смесено дружество, което да управлява 33 хипермаркета на Marinopoulos. На този етап остава неясно дали тя ще бъде завършена.

От Marinopoulos казаха, че нямат задължения към служителите си, и днес се очаква да излязат със съобщение, че компанията е на път да намери изход от ситуацията, пише "Катимерини".

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души