Свят

Johnson & Johnson е осъдена да плати 417 млн. долара заради продукт, причинявал рак

Капитал 23 август 2017, 10:03

Съд в Калифорния разпореди в понеделник на компанията за козметика Johnson & Johnson да изплати 417 млн. долара на жена, която претендира, че е развила рак на яйчниците, след като е използвала продукт на фирмата. Става дума за базиран на пудра продукт (подобно на детската пудра), предназначен за дамска хигиена, съобщава Reuters.

Най-голямото дело срещу козметичния гигант

Върховният съд на Лос Анджелис се произнесе в полза на местния жител Ева Ечеверия в най-голямото дело, образувано срещу козметичния гигант. Съдът е приел, че компанията не е успяла адекватно да предупреди потребителите си за риска от рак, който може да се развие при употребата на базираните му на пудра продукти.
Присъдата включва 70 млн. долара обезщетение и 347 млн. долара санкция. Това е голям удар срещу компанията, срещу която има подадени 4800 подобни съдебни искания в цялата страна и която вече беше санкционирана с 300 млн. долара от съд в Мисури.

От компанията обявяват, че ще обжалват присъдата, защото "са водени от науката, която подкрепя безопасността на продукта Baby Powder".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK