Регистрация

Новият iPhone 7 се взривил в ръцете на собственик в Китай

Автор: Регал 12 октомври 2016

Жителят на град Чжънчжоу (столица на провинция Хънан, Централен Китай) разказал, че телефонът експлодирал, когато той се опитал да заснеме видеоклип с него.

Новият смартфон iPhone 7 на американската компания Apple се взриви в Китай в ръцете на собственик, съобщи днес на сайта си в. "Чайна дейли", цитиран от ТАСС, съобщи БТА.

Жителят на град Чжънчжоу (столица на провинция Хънан, Централен Китай) разказал, че телефонът експлодирал, когато той се опитал да заснеме видеоклип с него. Устройството се разпаднало на две части, а мъжът получил незначителни наранявания на ръцете и лицето.

Според информация в медиите китайското подразделение на Apple вече е докладвало за инцидента на централата в САЩ.

Проблеми с взривове има и основният конкурент на Apple - Samsung Electronics. През септември Самсунг обяви масово изтегляне на и спря продажбите на Galaxy Note 7 заради установен проблем с батериите, които могат да експлодират спонтанно, припомня ТАСС. Компанията понесе загуби за около 1 милиард долара, като междувременно преустанови и производството на модела. Китайските медии обаче отбелязват, че случаят с iPhone 7 се различава от инцидентите с телефоните на Samsung, тъй като батерията не е повредена при взрива.
Вчера южнокорейската компания съгласува с китайското Държавно управление за контрол на качеството, инспекции и поставяне под карантина план за изтеглянето на 191 000 смартфона Galaxy Note 7 във връзка с проблема с прегряването им.

Потребителите могат да получат пълната стойност при отказ от смартфона или да го заменят с други модели на Samsung. Компанията покрива разликата в стойността и осигурява на клиента ваучер за 300 юана (44,7 долара).
През септември в Китай вече бяха изтеглени 1858 Galaxy Note 7.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души