Регулации

Европарламентът одобри закон за защита на европейските индустрии от китайския дъмпинг

Капитал 20 ноември 2017, 11:23

Европейският парламент (ЕП) одобри законодателство, насочено към защитата на европейските индустрии от евтиния внос от Китай. Новата мярка беше прокарана с 554 гласа "за" срещу 48 "против" и целта й е да се подкрепят работните места и промишлеността в ЕС, пише Reuters.

Тя представлява допълнение към регулациите за дъмпинга и субсидиите от трети страни и позволява на разследващите да вземат предвид екологичните и трудовите стандарти, когато се определят митата за внос.

Ще има изключения

В бъдеще ЕС ще определя дали става въпрос за дъмпинг, ако цените за износ са по-ниски от вътрешните цени за всички членове на Световната търговска организация. Все пак ще се правят изключения за случаи на "значително пазарно изкривяване", като например прекомерна държавна интервенция. Очаква се Европейската комисия да публикува доклад за Китай, когато мярката започне да се прилага на практика, който да посочи примери за "пазарни изкривявания".

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK