Производители

Приходите на "Софарма" вече са близо половин милиард лева за полугодие

Десислава Николова 31 август 2017, 13:40

Приходите от продажби на групата "Софарма" достигат 470.3 млн. лв. за полугодието в сравнение с 423 млн. лв. за същия период миналата година. Това показва консолидираният отчет на фармацевтичната група, който е качен на Българска фондова борса - София. Общите приходи пък са 480 млн. лв.

Нетната печалба за периода е 29.9 млн. лв. През първото полугодие на миналата година тя е била 26.2 млн. лв., но почти половината от нея тогава се дължеше на еднократен ефект, тъй като през май 2016 г. "Софарма" продаде участието си в сръбския завод "Иванчич и синове" за 12 млн. лв. Така на практика нетната печалба на групата се е удвоила в сравнение с миналата година. Фармацевтичната група вече напълно е преодоляла проблемите от санкциите срещу Русия и трудностите на украинския пазар от преди няколко години.

Откъде идва ръстът

Според отчета приходите от продажби на групата бележат ръст от 47 млн. лв., или 11% като достигат 470.3 млн. лв. Ръст от 10% има в продажбите на стоки, които достигат 346 млн. лв., а продажбите на готова продукция достигат 124.3 млн. лв., което е ръст с 15% спрямо първото полугодие на 2016 г.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK