Производители

"Захарни заводи" планира конвертируеми облигации до 30 млн. лв.

Мара Георгиева 12 юли 2017, 10:32

"Захарни заводи" АД планира да издаде емисия конвертируеми облигации на обща номинална стойност до 30 млн. лв., става ясно от покана за свикване на общо събрание на компанията, публикувана на сайта на Българската фондова борса (БФБ). Според нея средствата от облигационния заем ще бъдат използвани за финансиране на дейността и погасяване на задължения на дружеството. От компанията не пожелаха да коментират на този етап емитирането на облигациите и тяхната цел и заявиха за "Капитал", че ще излязат с информация след общото събрание на акционерите, свикано на 11 август 2017 г.

Параметри

Според предложението номиналната и емисионната стойност на една облигация е 100 лв., срокът е до 7 години, а лихвата - до 5% на годишна база. На падежа всеки облигационер ще има право да получи акции вместо изплащане на облигациите, като това ще стане на базата на определено в проспекта конверсионно съотношение.

Облигациите ще се издават чрез първично публично предлагане въз основа на потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН) проспект. След сключването на облигационния заем емисията ще бъде вписана в Централния депозитар и регистъра на КФН и ще бъде регистрирана за търговия на БФБ.

Предстои акционерите да дадат права на управителния съвет на дружеството да определи окончателните параметри на проспекта, да избере консултант, инвестиционен посредник по издаването на книжата и банка – платежен агент по публичното предлагане.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK