Производители

"Сира 2014" на "Златен Рожен" бе избрано за най-добро вино от България на конкурса "Вината на Черно море 2016"

Регал 19 септември 2016, 12:23

"Сира 2014" на винарска изба "Златен Рожен" бе избрано за най-добро вино от България, а "Розе - реколта 2015" се класира на второ място в своята категория в тазгодишното издание на конкурса "Вината на Черно море 2016", проведен по време на "III Черноморски винен форум" (III Black Sea Winemaking Forum) през юни тази година в Сочи, Русия, съобщиха от пиар агенцията на компанията.

"Сира 2014" на "Златен Рожен" успя да събере в категорията "Червени вина - реколти до 2014 г.". 88 точки по 100-точковата система за оценка на Международния съюз на енолозите, а "Каберне Совиньон и Мерло 2014" го последва няколко позиции по-надолу в класирането с 85,5 точки.

За номинация и награда двете червени вина се състезаваха в силна конкуренция с още 54 винопроизводители от Черноморския регион.

Black Sea Winemaking Forum се провежда под патронажа на OIV (International Organization of Vine and Wine) и се радва на изключително висок интерес от страна на международни търговци, експерти и журналисти.

Третото издание на "Черноморския винен форум" в Сочи събра над 150 производители, дистрибутори, енолози и сомелиери от 10 страни от Черноморския басейн, сред които 9 от страните от ОИСР (Организация за Черноморско икономическо сътрудничество) - Русия, България, Румъния, Сърбия, Грузия, Молдова, Армения, Азербайджан и Гърция.

Във фокуса на форума бяха механизмите за международно сътрудничество в сектора, прилагането на иновативни маркетингови стратегии и новите тенденции в развитието на винения туризъм.

Събитието бе придружено от богата съпътстваща програма с конференция, изложения, презентации и майсторски класове. Особеност при регионалния характер на форума е фактът, че държавите участнички са обединени не само по климатичен и географски принцип, но споделят и сходни културни ценности и исторически обусловено приятелско отношение един към друг, както и уважение към сходните обичаи, свързани с производството и консумацията на вино.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK