Производители

"Загорка" даде официален старт на кампанията си "Game Over- Алкохолът не е игра"

Регал 19 септември 2016, 09:52

"Загорка" даде официален старт на кампанията си "Game Over- Алкохолът не е игра". Целта на кампанията е да се започне разговор по темата за продажбата и употребата на напитки с алкохолно съдържание от страна на младежите на възраст под 18, съобщиха от компанията.

"Загорка", заедно със своите партньори в кампанията – Столична община, Innovation Starter и Little Thanks, реализира на 16 септември - Деня на отговорната консумация на алкохол, два творчески уоркшопа с участието на тийнейджъри, учители и медии, чиято цел бе да се намерят най-правилните послания и материали, които да бъдат използвани в кампанията "Алкохолът не е игра", и разговорът по темата, свързана с употребата на алкохол от малолетни, да бъде започнат в публичното пространство.

На творческата сесия по дизайн мислене, се включиха тийнейджъри на възраст от 12 до 16 години и сами стигнаха до извода, че "...алкохолът може да направи така, че да забравиш важните неща в живота". Сесията с учители, медии и представители на неправителствени организации може да се обобщи с математическо уравнение, че "детските години са много по-малко, отколкото времето ни като възрастни – затова не слагай край на детството, като бързаш да започнеш да употребяваш алкохол".

"Алкохолът не е игра" включва и търговските представители на "Загорка". Като начало в София, а после и в други градове от страната, търговците на компанията ще бъдат посланици на тази кампания и активно ще водят разговор с търговските обекти, предлагащи марките на "Загорка" АД, намиращи се в близост до училища, за вредите от продажбата и съответно употребата на алкохол от лица под 18 години. На търговските обекти ще бъдат раздадени и образователни материали.

Никос Зоис, изпълнителен директор на "Загорка" АД, сподели: "Кампанията ни "Алкохолът не е игра" е израз на отношението ни към проблема и представлява поемане на конкретен ангажимент за преодоляването му. Важно е да сме ангажирани и да разговаряме с децата си за алкохола, както и да сме наясно какви са последствията от употребата на алкохол при подрастващите."

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK