Производители

Samsung ще пусне ъпдейт на софтуера срещу проблема с прегряването при Galaxy Note 7

Регал 14 септември 2016, 12:05

Samsung планира да разпространи ъпдейт за софтуера на новите си смартфони Galaxy Note 7, който ще предотврати прегряването, ограничавайки зареждането на батерията до 60 процента, предаде БТА, като цитиа "Асошиейтед прес".

Концернът обяви днес решението на първата страница на южнокорейски вестник, предлагайки го на всички потребители, които са пренебрегнали призива за изтегляне на устройствата и продължават да ги използват.

Софтуерният ъпдейт ще бъде пуснат за южнокорейски потребители от 20 септември, като няма информация кога ще може да предлаган и в чужбина, нито дали ще бъде качван на използваните Galaxy Note 7 независимо от съгласието на потребителите. Според информация на агенция "Йонхап" Samsung преговаря с мобилни оператори да доставят същия ъпдейт, който непрекъснато да поддържа нивото на зареждане на батерията под 60 процента.
Концернът планира от 19 септември на пусне смартфони Galaxy Note 7 с батерии, при които няма да има опасност от прегряване.

Samsung изтегли 2,5 милиона от новите си устройства само две седмици след пускането им на пазара заради съобщения за десетки случаи на изгърмяване или самозапалване на батериите. Според компанията проблемът се дължи на производствен дефект при батериите.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK