EU По проект, финансиран с подкрепата на Европейския съюз. Тази публикация (комуникация) отразява единствено мнението на автора и Европейската комисия не отговаря за съдържанието на информацията.
Храни

Между 10 и 35 % е ръстът при плодовете и зеленчуците за последната година

Регал 13 септември 2016, 16:26

"Между 10 и 35 % е ръстът при плодовете и зеленчуците за последната година спрямо предходната в зависимост от отделния продукт. Този тренд се наблюдава през последните две години, откакто стартира обвързаната подкрепа". Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев в Русе по време на кампанията на министерството "Подкрепяме българското", цитиран от пресцентъра на ведомството.

Грудев обясни, че при някои от плодовете вносът достига до 40% от консумираното количество в страната. "Ситуацията на пазара е трудна за нашите производители, затова с тези инициативи желаем да ги подкрепим, като им дадем възможност да скъсят веригата между производител и потребител", каза още заместник-министърът. По думите му идеята на кампанията е чрез местните пазари на производителите да се покаже на потребителите качеството на българското производство, което е на изключително добро ниво.

Двадесет и седем производители представиха продукцията си на изложението в Русе. Местните жители имат възможност да опитат италиански сирена от българско мляко, био сок от арония, българско свинско, приготвено по английска рецепта, хляб и хлебни изделия, мед и пчелни продукти, вина, плодове, мляко от млекомат, риба и рибни продукти и др.

Грудев изрази надежда, че с подкрепата на местните власти този тип изложения от една инициатива ще се превърнат в традиция и ежедневие.

Най-четени от regal.bg »
Виж още
Последни новини от regal.bg »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK