Производители

HP Inc купува бизнеса с принтери на Samsung за 1.05 милиарда долара

Регал 12 септември 2016, 15:01

Американската компания HP Inc обяви днес, че се е споразумяла да купи бизнеса с принтери на Samsung за 1,05 милиарда долара с амбицията да пусне ново поколение машини, информира БТА, като цитира "Франс прес" и "Маркет уоч".

Очаква се сделката, която трябва да бъде одобрена от регулаторните органи, да бъде приключена до 12 месеца, уточни компанията от Силициевата долина. След това Samsung се е ангажирал да направи инвестиция в акции на HP на стойност между 100 и 300 милиона долара чрез покупки на свободния пазар.

Това най-голямото придобиване, правено от HP, откакто през 2015 година Hewlett Packard се разделя на компанията за услуги HP Enterprise и фирмата за персонални компютри и принтери HP, отбелязва Франс прес.

През третото финансово тримесечие обаче продажбите на тонер касети и тонери на компанията спаднаха с 18 процента на годишна основа, а на принтери - с 10 процента.

Главният изпълнителен директор на HP Дайън Уайслър обеща да увеличи растежа на приходите, като се насочи към по-големи комбинирани принтери с копирни функции, известни с названието А3. Samsung вече има дейност за продажба на по-големите А3, които HP придобива в сделката.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK