Пазари

"ЕКО България" купува 12 бензиностанции от "България лизинг"

Цветан Кръстев 19 септември 2017, 10:28

"ЕКО България" ще купи 12 бензиностанции от "България лизинг", стана ясно от публичния регистър на Комисията за защита на конкуренцията. Досега обектите също се ползваха от веригата. За "Капитал" от ЕКО обясниха, че решението за придобиването е взето, защото компанията ще продължава да се стреми да подобрява представянето си на пазара, което е част от инвестиционната стратегия и плановете за развитие.

От дружеството отказаха да дадат коментар за стойността на сделката. На въпрос дали се обмисля разрастването на веригата бензиностанции от ЕКО отговориха: "Пазарната експанзия е основен приоритет на дружеството, която включва и откриване на нови обекти, реновиране на съществуващи, обогатяване на портфолиото от продукти и подобряване качеството на обслужване." Няма информация и в кои градове са обектите.

Към момента ЕКО има 86 бензиностанции и 4 петролни бази в страната, а от компанията заявиха, че имат намерение да достигнат до 100 обекта в близко бъдеще, но не се ангажираха със срок.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK