Пазари

Транспортните хъбове заплашват световната търговия със зърно

Добромир Лазаров 29 юни 2017, 11:45

Нарастващото значение на транспортните хъбове при снабдяването с определени земеделски стоки представлява риск за ценовата стабилност на храните.

14 са критичните точки

Според доклад на Chatam House, известен още като Кралски институт за международни отношения, световната търговия със земеделска продукция е сериозно зависима от 14 транспортни хъба по целия свят, през които всяка година преминават големи количества хранителни стоки, съобщава Financial Times.

Възникването на проблем при функционирането дори на един от тези транспортни центрове може да доведе до сътресения при предлагането на такъв тип стоки и съответно до скок в цените им. От неправителствената организация предупреждават, че последствията от един такъв сценарий биха се отразили и в сектори извън хранителната индустрия.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK