Лице

Смяна на върха в Novartis

Цветан Кръстев 05 септември 2017, 10:45

Джоузеф Хименес ще се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор на швейцарската фармацевтична компания Novartis в началото на 2018 г. Решението му е изненадващо, тъй като той ръководи най-голямата фармацевтична компания в Европа от почти 8 години, през които успешно извърши редица промени, пише Bloomberg.

Наследникът

Смяната ще бъде завършена през февруари догодина, а наследникът на Хименес е вече известен. Това е Васант Нарашиман, който в момента отговаря за качеството на лекарствата в швейцарската компания. От 2018 г. Нарашиман ще ръководи и придобитата от Novartis компания за производство на офталмологични продукти Alcon, която отчита слаби резултати и все по-ниски нива на продажбите няколко поредни тримесечия. Преди да обяви оттеглянето си, Хименес съобщи, че продажбите в Alcon са се увеличили през второто тримесечие на тази година, което отваря възможността за евентуална продажба на офталмологичната компания. Миналата седмица Хименес и Нарашиман съвместно спечелиха регулативно разрешение за производството на медикаменти за онкологична терапия от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ. Така от Novartis ще могат да започнат производството на тези продукти. Базираната в Базел компания се е фокусирала върху създаването на нови и уникални лекарства, за да увеличи продажбите си. Новите лекарства на Novartis, които вече са пуснати в продажба, са съответно за лечение на сърдечни заболявания, псориазис и рак.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK