Лице

Главният изпълнителен директор на Coca-Cola се оттегля

Регал 12 декември 2016, 10:39

Американската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola обяви, че сегашният й главен изпълнителен директор Мухтар Кент (64 г.) ще се оттегли от поста идната пролет, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Ръководната длъжност ще бъде поета на 1 май 2017 година от 51-годишния Джеймс Куинси, който миналата година стана президент и главен оперативен директор. Той е в компанията от около 20 години.

Кент, който управлява от 2008 година, ще продължи да бъде председател на борда на директорите. Той става част от най-големия производител на безалкохолни напитки в света преди близо 40 години.

Кент похвали наследника си, с когото работи отблизо през последното десетилетие, като отличен пример за лидерски талант в редиците на компанията.

Инвеститорът милиардер Уорън Бъфет, чийто холдинг Бъркшър хатауей (Berkshire Hathaway Inc.) е най-големият акционер в Coca-Cola, изрази задоволство от новината.

Компанията е под натиск, тъй като хората по света пият по-малко газирани напитки. През октомври бе отчетен спад от 28 процента на печалбата за третото тримесечие, припомня АП.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK