България

Хотелиери и производители на храни подписаха меморандум за сътрудничество

Регал 27 май 2016, 11:57

Да се повиши качеството и репутацията на хотелиерските и ресторантьорските услуги посредством създаване на допълнителни гаранции за автентичност и качество на предлаганите храни и напитки, като част от предоставяните услуги. Това е крайната цел на подписания меморандум за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови организации на производители на храни.

От страна на бизнеса към меморандума са се присъединили Асоциация на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална Асоциация на млекопреработвателите, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки, Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Сдружение на производителите на растителни масла и маслопродукти, Сдружение "Традиционни сурово-пушени месни продукти", Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Идеята е партньорството да гарантира, че в хотелите и прилежащите им заведения за хранене и развлечения се предлагат храни, произведени при спазване на изискванията на нормативите и стандартите.

В инициативата от страна на заведенията за хранене и места за настаняване са се включили: сладкарници "Неделя"; "Клуб 35"; Пицарии "XXL"; "Клуб Куба Либре"; "Raffy – Bar & Gelato"; "Тропс къщи", "Оливс", "Ямас"; ресторанти "Добро"; ресторанти "Кривото"; ресторанти "Бодега"; ресторанти "Ветрило"; хотел "Цветята"; хотелски комплекс "Жасмин"-София; спа хотел "РИЧ"-Велинград; хотел "Даунтаун"- София. Те са упълномощили председателят на БХРА Благой Рагин да подпише документа, като очакванията на Асоциацията са още хотели и ресторанти да се включат в близко бъдеще.

България е страна, произвеждаща най-висококачествените храни и напитки. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при подписването на меморандума за сътрудничество между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и браншови. По думите на министъра, за да може страната ни да предложи най-висококачествените туристически услуги и да се брандира в този клас, трябва да се намери правилната форма , която след това предприемачът да използва, за да може да печели повече.

"Тази идея трябва да бъде доведена до успешен край , който зависи както от държавата, така и от комуникацията между хотелиерите и българските производители", изтъква Танева. Според нея традиционната храна е емблема за страната ни и най-важното е потребителят да бъде сигурен, че тя е с най-високо качество.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK