България

Пътуващи супермаркети подбиват магазините във В. Търново

в. "Борба" 17 октомври 2014, 16:48

Нов вид търговия набира скорост във великотърновско, установи местния вестник "Борба". "Магазини на колела" кръстосват града и региона, за да предлагат всякакви евтини стоки за бита и храни, внос от Турция, Македония и Румъния. Цените са по-ниски от обичайните за подобни артикули в повечето местни магазини.

Предприемчиви нашенци отскачат до съседна Турция и носят обратно перилни и химически препарати, козметика, храни и всякакви актуални стоки. Най-търсени са геловете за пране и омекотителите. Така например популярната марка "Омо", докарана от южната ни съседка в разфасовка от 5 литра, се предлага по 10 лв. В местните магазини е от 20 лв. нагоре за същото количество. Коли и бусове, пълни с подобни артикули, се разграбват само за минути във великотърновските квартали. В Одрин за петнайсетина лева може да се купи 8 кг качествен прах за пране, който във Велико Търново се предлага за около 30 лв. Маслини, зехтин, всякакви ядки са друг от приоритетите на пътуващите магазини. За около 3 - 4 лв. великотърновци могат да се снабдят с одрински кори за баница, локум, пишмание, баклави, кадаиф. В момента най-търсена е рибата, а цената й е наполовина от тази по нашите магазини, видя екип на "Борба". Продавачите масово пазаруват от намаленията по турските молове и мъкнат килограми кисели млека, шоколади и бисквити, както и купища дрехи.

Още

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK