Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Пивоварна "Бритос" с награда от "Инвеститор на годината"

Автор: Регал 06 февруари 2014 , 4 коментара

Уникалната инсталация за производство на бира подреди Великотърновската пивоварна сред отличените


Габриела Попова, изпълнителен директор на "Бритос" ЕООД (вляво), получава почетния плакет от Анна Янева – зам.-министър на икономиката и енергетиката.

Фотограф: Архив

Семейната пивоварна "Бритос" от Велико Търново получи приз на годишната церемония "Инвеститор на годината" в сряда, съобщиха от агенция "Интеримидж".

Годишните награди на Българската агенция за инвестиции отличават инвестиционните проекти с най-значим принос в различните сфери на българската икономика. "Бритос" е отличена, заради въвеждането в експлоатация на уникална за България инсталация за производство на бира.

Оборудването е доставено от световния концерн GEA–Huppmann, Германия. Успокоителните съдове и ферментатори за пивото са от Holvrieka, Белгия, филтриращата система е от Filtrox, Швейцария, а бутилиращата система – от Krones, Германия.

"Бритос" е българска, независима пивоварна от година и половина на пазара и към момента е най-високотехнологичната и модерна пивоварна на Балканския полуостров, напълно автоматизирана. За този период продуктите на "Бритос" успяха да се наложат както на българския, така и на международните пазари като висококачествени български продукти с европейско качество. Дължим тази награда на всеотдайността на целия екип на пивоварна "Бритос", на добрата ни съвместна работа, на финансиращите ни и държавни институции, както и на нашите партньори", каза Габриела Попова.

Пивоварна "Бритос" се намира във Велико Търново върху площ от 13 декара и има капацитет от 20 млн. литра годишно. Завършена е през 2013 г., а в изграждането й са вложени над 20 млн. лева. Производството е напълно автоматизирано, а процесите се следят и управляват от един пулт.
"Бритос" започва масово производство на едноименната марка пиво, което е плод на засекретена немска разработка и рецепта на института VLB в Берлин. Контролът на рецептата и качеството на пивото се извършва от оторизирана, съгласно стандартите на EBC собствена лаборатория и Берлинския институт по пивото – VLB, Berlin. Името е вдъхновено от думата, с която още древните траки са наричали бирата – "бритос".

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София