България

IT гигантът "Инграм микро" стъпва в България

standartnews.com 02 май 2012, 12:15

IT гигант прехвърля част от дейностите си в България. Най-големият технологичен дистрибутор в световната IT индустрия "Инграм микро" отваря офис в България, научи "Стандарт".

Очаква се от влизането на американската компания в България откритите нови работни места да бъдат над 200. "Инграм микро" е избрала да развива дейност в страната ни още през октомври миналата година. Това, че отварянето на офис у нас е обвързано със затваряне на нейни поделения във Франция и Белгия, е причината информацията все още да не е обявена официално. "Инграм микро" вече са наели и оборудвали свой офис, като за целта са използвали услугите на редица родни фирми.

"Инграм микро" е създадена през 1979 г. в Санта Ана, Калифорния, като към днешна дата има офиси в над 25 страни по света. Служители й възлизат на близо 15 хил. души. Компанията заема 75-то място в класацията за най-големи американски корпорации "Форчън 500" със своите приходи от 34,5 млрд. долара за 2010 г. Активите на IT гиганта са на стойност 9 млрд. долара. За сравнение зад "Инграм микро" в класацията "Форчън 500" (подреждане по приходи), са компании като Амазон.ком, Гугъл, Джонсън контролс, Нюз корпорейшън, Американ Експрес, Филип морис интернешънъл и др. Очаква се през този или следващия месец, компанията официално да оповести присъствието си в България.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK