Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените мнения и становища обаче са само на автора (авторите) и не отразяват непременно мнението и становището на Европейския съюз. Нито Европейският съюз, нито предоставящият орган носят отговорност за тях.
Европейския съюз

"Икономедиа" организира уебинар за късите вериги на доставки на храни

"Икономедиа" организира уебинар за късите вериги на доставки на храни

© Капитал

Икономедиа" организира уебинар на тема "Как да се скъси пътят на храните от фермата до трапезата", който е
част от проект за популяризиране на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, съфинансиран от Европейската комисия.


Уебинарът ще се проведе на 26 октомври в 10.30 часа като се изисква предварителна регистрация за участниците, която може да бъде направена тук и е безплатна.


В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени с експерти, производители и търговци трудностите, които стопанствата срещат при директните продажби на собствена продукция, тенденциите на пазара на фермерски и занаятчийски храни, както и възможностите, които европейските фондове предоставят за коопериране на производители и скъсяване на веригата на доставки.


В рамките на разговора ще се обсъди и течащата онлайн консултация на ЕК за подобряване на веригата на доставки, която поставя на преден план постигането на по-добра прозрачност на пазара, действията срещу нелоялните търговски практики и кооперирането между производителите.